Συντήρηση και προστασία ανοξείδωτων επιφανειών

Ανοξείδωτη καμπύλη Q-railing<br />
για συναρμολόγηση κιγκλιδωμάτων
Ανοξείδωτη καμπύλη Q-railing
για συναρμολόγηση κιγκλιδωμάτων

Είναι γνωστή η ικανότητα του Ανοξείδωτου χάλυβα να είναι μια καθαρή επιφάνεια που είναι ανθεκτική στη διάβρωση και την σκουριά.Ωστόσο σκόνη & βρωμιά θέτει τον ανοξείδωτο χάλυβα σε κίνδυνο για διάβρωση. Ευτυχώς ο ανοξείδωτος χάλυβας ανταποκρίνεται στον καθαρισμό, εφόσον τηρούνται ορισμένοι κανόνες, οπως :  

Νερό και βαμβακερό πανί
Συνήθης καθαρισμός που μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια χλιαρού νερού και ενός βαμβακερού υφάσματος. Αυτή είναι η λιγότερο επικίνδυνη λύση για τον καθαρισμό του ανοξείδωτου χάλυβα. Με μια πετσέτα ή ύφασμα σκουπίστε στις κατευθύνσεις των γραμμών σατινέ, για την πρόληψη σχηματισμών κηλίδων νερού.
 
Ήπιο απορρυπαντικό ( υγρό σαπούνι  πιάτων ) και ύφασμα

 Καθαριστικό ανοξειδώτων Q-railing
 Καθαριστικό ανοξειδώτων Q-railing

Για τον καθαρισμό χρειάζεται περισσότερη δύναμη. Ηπιο απορρυπαντικό που δεν περιέχει ιχνη χλωρίνης και χλιαρό νερό μπορούν να κάνουν σπουδαία δουλειά και δεν βλάπτουν το ανοξείδωτο ατσάλι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπλύνει καλά την επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε στεγνή πετσέτα για την πρόληψη κηλίδων νερού που μπορεί να προκληθούν από μέταλλα στο νερό.

Δακτυλικά αποτυπώματα

Τα δακτυλικά αποτυπώματα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα για τον ανοξείδωτο χάλυβα, αλλά μπορεί να ληφθεί μέριμνα με τη χρήση καθαριστικών απο αμμωνία για το νοικοκυριό. Ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε με πετσέτα. Συμβουλευθείτε μας για κάποια νεότερα είδη καθαριστικων για ανοξείδωτο χάλυβα που αντιστέκονται στα δακτυλικά αποτυπώματα.

Καθαρισμός Ανοξείδωτου χάλυβα σε βάθος
Αν όμως  υπάρχουν ίχνη σκουριάς, στιγμάτων ή ισχυροί λεκέδες  στην επιφάνεια, ενα ισχυρότερο καθαριστικό ανοξείδωτου χάλυβα οπως το Q-clean  της Q-railing ,  είναι η  ενδεδειγμένη επιλογή. To καθαριστικό της Q-railing  μπορεί να συμβαλει στην ελαχιστοποίηση των παραπανω ανωμαλιων στην επιφάνεια και στην αφαίρεση λεκέδων. Μπορει επίσης να επαναφερει την λάμψη σε σατινέ ανοξείδωτες επιφάνειες. Ο τρόπος εφαρμογης ειναι εξαιρετικά απλός, Ψεκάζετε  την επιφάνεια και με ενα σφουγγαρακι απλώνετε ομοιόμορφα το παχύρευστο υγρό. Περιπου μετά απο είκοσι λεπτά, φροντίζετε  να ξεπλύνετε καλά. Τα αποτέλεσμα ειναι εντυπωσιακό, επαναφέροντας  βεβαρημένες επιφάνειες ανοξείδωτου χάλυβα στην αρχική τους εμφάνιση και λάμψη.