Σκάλες μεταλλικές, εσωτερικού χώρου

 

 

 Μεταλλική κρεμαστή σκάλα stavrianos , στην Σπανός BMW
 Μεταλλική κρεμαστή σκάλα stavrianos , στην Σπανός BMW

Κρεμαστή μεταλλική σκάλα, με ξύλινα σκαλοπάτια και ανοξείδωτα κάγκελα στην έκθεση αυτοκινήτων   Σπανός ΑΕ.

Είναι απόλαυση να είσαι σε καλά χέρια. H εταιρία Σπανός ΑΕ, μέλος του Επίσημου Δικτύου Εμπόρων της BMW Hellas, ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1971 στην Αθήνα. Με ισχυρή παρουσία στο χώρο των αυτοκινήτων BMW και MINI με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.  

Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που αντανακλούν όσα αγαπάτε σε μία BMW:  πολυτέλεια,  άνεση &  αισθητική ,  βρίσκονται στο Ο.Τ. 276  επί των λεωφόρων Συγγρού και Αμφιθέας.  Οι υπερσύγχρονες αυτές εγκαταστάσεις - ορόσημο κατασκευάστηκαν το 2005,  ένα πολυώροφο κτίριο με τρεις υπόγειους ορόφους σε βάθος 12,70 m περίπου.

Στο κτίριο αυτό, η  Σταυριανός ΑΕ κατασκεύασε το φθινόπωρο του 2016 μια κρεμαστή σκάλα minimal, που κοσμεί τον χώρο εισόδου της εκθέσεως. Ένας συνδυασμός  δρύινων σκαλοπατιών, που αιωρούνται πάνω σε ένα μεταλλικό φορέα πάχους 10 χιλ.  στα χρώματα της BMW  και MINI. Συμπλήρωμα στην breathtaking αρχιτεκτονική της σκάλας  είναι τα ανοξείδωτα κιγκλιδώματα που προσδίδουν καθαρές cutting edge γραμμές στο τελείωμα της σκάλας.

 Σκάλα με ανοξείδωτα κάγκελα Σταυριανός, στην Spanos BMW
 Σκάλα με ανοξείδωτα κάγκελα Σταυριανός, στην Spanos BMW

Οι  floating σκάλες  αποδίδουν μια ανάερη αίσθηση, επιτρέποντας στο φώς να πλημυρίζει τον χώρο. είναι η ειδικότητά της εταιρίας μαςμας. Εδώ και χρόνια χτίζουμε την εμπειρία μας και βελτιώνουμε την θέση μας στην αγορά στις ενιαίες κρεμαστές  σκάλες.

Οι επισκέπτες της κατοικίας  ή του επαγγελματικού χώρου σας ,  θα εκπλαγούν όταν μπαίνοντας στον χώρο σας  σταθούν μπροστά σε μια εκπληκτική σκάλα από  ξύλινα  σκαλοπάτια τα οποία αιωρούνται σε μια φωτεινή  μεταλλική ή γυάλινη υποστηρικτική κατασκευή.

Κατασκευές με κρεμαστές σκάλες μπορούν  να χρησιμοποιηθούν σε εμπορικά  ή οικιστικά  έργα. Με  προσοχή στη λεπτομέρεια αλλά και ακριβή τρισδιάστατο  λεπτομερή  σχεδιασμό  είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε  την ψευδαίσθηση μιας αιωρούμενης  σκάλας. 

 

 

 

 metaliki_esoteriki_skala_stavrianos
 metaliki_esoteriki_skala_stavrianos

Μεταλλικές εσωτερικές  σκάλες  σε κατοικίες

Στην εταιρία stavrianos , κατασκευάζοντας μια εσωτερική σκάλα από χάλυβα, επωφελούμαστε  των πολλών δυνατοτήτων  που προσφέρει  το  «ουδέτερο» κατά πολλούς  αυτό υλικό.  Στηριζόμενοι στις κατασκευαστικές ιδιότητες  του χάλυβα, μπορούμε να εκφράσουμε και να υλοποιήσομυε ένα εξαιρετικά λεπτό και κομψό σχέδιο σκάλας.  Η εταιρία  stavrianos  μπορεί να κατασκευάσει μια αρθρωτή μεταλλική σκάλα χωρίς συγκολλήσεις, η οποία στο τελικό στάδιο συναρμολογείται στο έργο σας. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα  να αποδώσουμε ένα υπέροχο φινίρισμα στην σκάλα σε οιοδήποτε χρώμα της επιλογής σας,  με την διαδικασία της  ηλεκτροστατικής βαφής. Σύμφωνα με τον χώρο σας και το στυλ που θα επιλέξετε, μπορούμε  να κατασκευάσουμε σκάλες από χάλυβα σε διαφορετικά σχέδια, όπως ευθείας πορείας, ελικοειδείς, σφηνοειδείς, ή με πλατύσκαλο.  

 

 

Όταν η ομάδα  της Σταυριανός  σχεδιάζει και δημιουργεί σκάλες, προσπαθεί να αποφύγει τις απότομες κλίσεις. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι η ασφάλεια και η αισθητική. Η σκάλα και το συνοδευτικό κιγκλίδωμα, αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο για τον καθορισμό του στυλ στο σπιτί σας. Τις περισσότερες φορές η σκάλα κατέχει περίοπτη θέση στο σπίτι και η προσοχή στις  λεπτομέρειες στην αρχή της διαδικασίας σχεδιασμού είναι απαραίτητη για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

 Κλίμακα στο Ελληνικό με ανοξείδωτα κάγκελα, κατασκευή stavrianos
 Κλίμακα στο Ελληνικό με ανοξείδωτα κάγκελα, κατασκευή stavrianos

Αισθητική

Γεωμετρικά πλευρικά στοιχεία ( απο κοινό χάλυβα, ή ανοξείδωτο ) της σκάλας κυριαρχούν συνήθως και εξασφαλίζουν την δραματική πρώτη εντύπωση που δημιουργούν κατά την είσοδο μας στον χώρο.

Ας το παραδεχτούμε, τα πλευρικά γεωμετρικά στοιχεία της σκάλας όπως απεικονίζονται στην παράπλευρη φωτογραφία, δεν θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στην κορυφή γρηγορότερα. Όμως η ροή των γεωμετρικών γραμμών συμβάλει στην αισθητική της σκάλας.

Πλάτος σκαλιών

Γνωρίζουμε ότι κάθε τετραγωνικό μέτρο του χώρου σε ένα σπίτι είναι πολύτιμο, ενώ πολλοί σχεδιαστές θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο.

Οι σκάλες είναι ίσως ο πλέον χρησιμοποιούμενος δρόμος σε κάθε

 Μεταλλική εσωτερική σκάλα stavrianos
 Μεταλλική εσωτερική σκάλα stavrianos

σπίτι και η εμπειρία μας μας λέει ότι οι πελάτες μπορούν σε μεγάλο βαθμό να απογοητευτούν από μια σκάλα που είναι φειδωλή σε πλάτος.

Προτείνουμε ένα ελάχιστο πλάτος 900 mm για τις εσωτερικές  σκάλες , εξασφαλίζοντας την ευρύτερη άνεση στην πορεία. Να θυμάστε, όταν χαραχθεί μια σκάλα στο σχέδιο, αν ορίσετε για το κλιμακοστάσιο πλάτος 900 mm, το καθαρό πλάτος θα είναι έως 100 mm μικρότερο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι άλλα στοιχεία, όπως  θέσεις υποστηλωμάτων , κιγκλιδώματα αφαιρούν από τον εν λόγω ελεύθερο χώρο.

Και πάλι οι συνεργάτες σας στην    stavrianos sa   είναι διαθέσιμοι να σας προτείνουν εναλλακτικούς τρόπους εξωτερικής στήριξης, όπως φαίνεται στην σκάλα στο video που έχουμε κατασκευάσει σε κατοικία στον Άλιμο.

Ύψος πατήματος

Να θυμάστε ότι η διαφορά ύψους μεταξύ σκαλοπατιών ή ενα φαρδύ σκαλοπάτι, από μόνα τους δεν εξασφαλίζουν μια άνετη σκάλα. Ο συνδυασμός του ύψους ανύψωσης και πλάτους ( βήμα, από μύτη σε μύτη ) είναι αυτό που μετράει. Αν, για παράδειγμα, έχετε ένα ρίχτι ύψους 190 mm και σκαλοπάτι πλάτους 280 χιλιοστά, εξασφαλίζεται μια σκάλα ασφαλή και άνετη.