Η Q-railing στην Τράπεζα της Ελλάδος

Η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) είναι η κεντρική τράπεζα της Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1927 επί Προεδρίας της Δημοκρατίας του Παύλου

 Τράπεζα της Ελλάδος, οδος Πανεπιστημίου
 Τράπεζα της Ελλάδος, οδος Πανεπιστημίου

Κουντουριώτη και Πρωθυπουργίας του Αλεξάνδρου Ζαϊμη με βάση το άρθρο 4 του από 15/9/1927 Πρωτοκόλλου της Γενεύης το οποίο υπεγράφη μεταξύ των Κυβερνήσεων Γαλλίας, Μ. Βρετανίας και Ιταλίας αφ' ενός και της Κυβέρνησης της Ελλάδας αφ' ετέρου για την έγκριση ενός δανείου 9.000.000 λιρών στερλινών και οι λειτουργίες της άρχισαν τον Μάιο του 1928. 

Βάσει της Συνθήκης του Μάαστριχτ, συμμετέχει στο σύστημα κεντρικών τραπεζών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Είχε το αποκλειστικό εκδοτικό προνόμιο χαρτονομισμάτων στην Ελλάδα από το 1928   έως την εισαγωγή του ευρώ το 2002 και ήταν υπεύθυνη για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής της χώρας. Η έδρα της βρίσκεται στην Αθήνα. Η Τράπεζα της Ελλάδος και οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης είναι οι αποκλειστικοί μέτοχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η Τράπεζα της Ελλάδος είχε το 2004 το 1,8974% των μετοχών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι κρατική, αλλά μια Ανώνυμη Εταιρεία. Έχει ειδικά προνόμια, ειδικές αρμοδιότητες αλλά και περιορισμούς,  όπως ότι δεν μπορεί να λειτουργεί ως εμπορική τράπεζα και το ποσοστό του ελληνικού κράτους στη μετοχική της σύνθεση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 35% όπως ορίζεται στο καταστατικό της.

 Ανοξείδωτα κάγκελα stavrianos με εξαρτήματα Q-railing, Τράπεζα της Ελλάδος
 Ανοξείδωτα κάγκελα stavrianos με εξαρτήματα Q-railing
, Τράπεζα της Ελλάδος

Διοικητής της από το 2014 είναι ο κ. Γιάννης Στουρνάρας. Κατά τη διατύπωση του άρθρου 29 του καταστατικού, «Ο Διοικητής και οι Υποδιοικητές διορίζονται για μία εξαετία, με Προεδρικό Διάταγμα, μετά πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατόπιν προτάσεως του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας».  Το κύρος και η ισχύς της θέσης είναι τέτοια ώστε πολλοί πρώην Διοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος έχουν μετέπειτα τοποθετηθεί ως Υπουργοί σε διάφορες Κυβερνήσεις, ενώ τέσσερις από αυτούς (Αλέξανδρος Διομήδης, Εμμανουήλ Τσουδερός, Ξενοφών Ζολώτας και Λουκάς Παπαδήμος) έχουν διατελέσει Πρωθυπουργοί της χώρας σε έκτακτες περιπτώσεις.
Κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους η Τράπεζα της Ελλάδος και τα μέλη των οργάνων της δεν ζητούν ούτε δέχονται οδηγίες από την Κυβέρνηση. Βάσει του καταστατικού κανείς αντιπρόσωπος του Δημοσίου δεν έχει δικαίωμα να ελέγξει τα βιβλία της τράπεζας σε κανένα από τα καταστήματα της πλην του επιτρόπου του κράτους ο οποίος μπορεί να ζητήσει στοιχεία αλλά υποχρεούται να τηρεί αυστηρή εχεμύθεια. 

Η Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύθηκε το 1928. Μέχρι το 1938 φιλοξενήθηκε στο κτίριο της Κτηματικής Τράπεζας στην οδό Πανεπιστημίου  28. Το

 Τράπεζα της Ελλάδος, Νεοκλασσικό κτήριο απαράμιλλης ιστορικής & καλλιτεχνικής αξίας
 Τράπεζα της Ελλάδος,      Νεοκλασσικό κτήριο
απαράμιλλης ιστορικής  &  καλλιτεχνικής αξίας

κεντρικό κτίριο της Τράπεζας (εμβαδού 6.025 μ2) βρίσκεται στην καρδιά της πόλης των Αθηνών, επί της οδού Πανεπιστημίου  21, και αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα έκφρασης ακαδημαϊσμού της αρχιτεκτονικής των δημοσίων κτιρίων στην Ελλάδα του μεσοπολέμου.
Τα προσχέδια της μελέτης επεξεργάστηκαν οι αρχιτέκτονες Ν. Ζουμπουλίδης και Κ. Παπαδάκης. Οι εργασίες ανέργεσης ξεκίνησαν το 1930 υπό την εποπτεία της νεοσυσταθείσας Τεχνικής Υπηρεσίας της Τράπεζας της Ελλάδος. 

 Ανοξείδωτα εξαρτήματα Q-railing, Τράπεζα της Ελλάδος
 Ανοξείδωτα εξαρτήματα Q-railing,
 Τράπεζα της Ελλάδος.

Το κτίριο θεμελιώθηκε το 1933 και εγκαινιάστηκε στις 4 Απριλίου 1938. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το κτίριο επεκτάθηκε αρχικά προς τις οδούς Ομήρου και Εδουάρδου Λω και αργότερα, τη δεκαετία του 1970, στην οδό Σταδίου, καταλαμβάνοντας έτσι ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο.
Το 1982 κατασκευάσθηκε ένας ακόμη όροφος  και το 1989, με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, το κτίριο χαρακτηρίστηκε ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Το νεόδμητο κτίριο στην οδό Αμερικής 3, που εγκαινιάστηκε στις 28 Ιανουαρίου 2004, αποτελείται από 6 υπόγειους ορόφους, πρώτο και δεύτερο ισόγειο και οκτώ υπέργειους ορόφους, συνολικής επιφάνειας 13.279 μ2. Στο πρώτο και δεύτερο ισόγειο  λειτουργεί από το 2010 το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος

Το καλοκαίρι του 2015  η εταιρία Stavrianos  μειοδότησε για την κατασκευή ανοξείδωτων κιγκλιδωμάτων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στην  κατασκευή χρησιμοποιήθησαν ποιοτικά εξαρτήματα ανοξείδωτων κιγκλιδωμάτων της εταιρίας Q-railing, μια Γερμανική εταιρία με  υποκαταστηματα παγκοσμίως.
Τα προϊόντα Q-railing εξασφαλίζουν παροχή υψηλής ποιότητας που συμπληρώνουν τα πιο

 Ανοξείδωτα εξαρτήματα Q-railing, Τράπεζα της Ελλάδος
 Ανοξείδωτα εξαρτήματα Q-railing, 
Τράπεζα Ελλάδος

απαιτητικά αρχιτεκτονικά σχέδια,  ενώ παράλληλα αναπτύσουν καινοτομίες για εξοικονόμηση εργασίας στην οικοδομή - αυτά είναι τα πράγματα στα οποία εμεις στην Q railing εχουμε αφιερώσει όλη την ενέργεια μας και τα οποία  αποδεικνύουν το πάθος μας για να συνεχίσουμε να χαραζουμε το δρόμο στον κόσμο των συστημάτων κιγκλιδωμάτος.

Q - Ποιότητα στην κατασκευή

Αισθητικά σχέδια, αποτελεσματικη συναρμολογηση σε εξοικονόμηση χρόνου και πάνω απ ‘όλα 100% ασφαλές. Η αγορά δικαιολογημένα θετει υψηλά πρότυπα όσον αφορά τα συστήματα για κλιμακοστάσια και κιγκλιδώματα από ανοξείδωτο χάλυβα. Ως Q-μέλος, oι άνθρωποι της stavrianos sa είμαστε λοιπόν υπερήφανοι που ειμαστε αποκλειστικοί  αντιπρόσωποι/προμηθευτές/διανομείς στην Ελλάδα για την Q-railing,  παγκοσμίως ο πιο καινοτόμος κατασκευαστής συστημάτων κιγκλιδωμάτων αιχμής.

 Ανοξείδωτη κουπαστή stavrianos, Τράπεζα της Ελλάδος
 Ανοξείδωτη κουπαστή stavrianos,
Τράπεζα της Ελλάδος

Στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες απο το έργο μας στην Τράπεζα της Ελλάδος,  σας προσφέρουμε μια εικόνα των Q – σχεδίων: 
Μπορείτε να δείτε τα συστήματα κιγκλιδωμάτων Q-railing  και τα εξαρτήματα που έχουν δημιουργηθεί για να εργάζονται μαζί αρμονικά μαζί και που  μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσετε μια ατελείωτη σειρά από συνδυασμούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brand: