Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

 stavrianos stainless steel room cladding in Athens International Airport
 stavrianos stainless steel room cladding in Athens International Airport

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» εξυπηρετεί την Αττική. Ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 29 Μαρτίου του 2001 και αντικατέστησε το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ελληνικού, που εξυπηρετούσε για 60 χρόνια την Αθήνα.
    
Τα πρώτα σχέδια μεταφοράς του αεροδρομίου από το Ελληνικό σε κάποια άλλη τοποθεσία άρχισαν ήδη επί Δικτατορίας, όταν η Αθήνα άρχισε να επεκτείνεται, με αποτέλεσμα το παλιό αεροδρόμιο να περικυκλωθεί εντελώς. Η ιδέα διατηρήθηκε και μετά τη Μεταπολίτευση και το 1976 παρουσιάσθηκε μελέτη στην Ελληνική Κυβέρνηση που υποδείκνυε ως ιδανική θέση για ένα νέο αεροδρόμιο τα Σπάτα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 οι μελέτες ολοκληρώθηκαν και άρχισαν οι πρώτες προκαταρκτικές εργασίες, αλλά το 1979, λόγω της τότε παγκόσμιας πετρελαϊκής κρίσης προσωρινά αναβλήθηκε και το Δεκέμβριο του 1981 ακυρώθηκε.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν πλέον προφανές ότι το Ελληνικό δε θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τις αυξημένες επιβατικές ανάγκες του μέλλοντος - εκτός αν επεκτεινόταν.

 stavrianos St.steel cladding - Departures  Terminal
 stavrianos St.steel cladding
Departures Terminal

Παράλληλα κατασκευάσθηκε ο Σταθμός Αερολιμένα Αθηνών, ο οποίος  είναι τερματικός σταθμός του Μετρό Αθηνών και του Προαστιακού  στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τα εγκαίνια του σταθμού έγιναν στις 30 Ιουλίου 2004, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Η εταιρία μας Σταυριανός ΑΕ κατασκεύασε τα κιγκλιδώματα, χειρολισθήρες και προστατευτικές μπάρες του Σταθμού Αερολιμένα Μετρό.

Δέκα χρόνια μετά αποδεικνύεται οτι το ανοξείδωτο ατσάλι με την έντονη αισθητική του και την ισχυρή αντίσταση στη διάβρωση είναι το ιδανικό υλικό, είτε αφορά εξωτερικούς χειρολισθήρες, είτε διακοσμητικούς αρμούς.  H ομάδα μας παραδίδει στυλ και αντοχή. Στην εταιρία μας έχουμε θέσει σε εφαρμογή μια στρατηγική προσέγγισης, απο τον σχεδιασμό του προιόντος, στην κοπή με λέιζερ, την κάμψη, διάτρηση, συγκόλληση και τέλος φινίρισμα.

Ανοξείδωτοι αρμοί - κατασκευή stavrianos saΑεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος Terminal B
Ανοξείδωτοι αρμοί -  stavrianos sa
Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος 

 

Προσφέρουμε διάφορα επίπεδα κατεργασίας, για την κάλυψη διαφορετικών εφαρμογών και τις απαιτήσεις του προϋπολογισμού.

Κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός έργου, όπως η πρόσφατη ανακαίνιση των Duty Free  στο  Terminal B Αναχωρήσεων όπου κατασκευάσαμε "νησίδες" με ανοξείδωτους αρμούς,  υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπ’οψιν, όπως ασφάλεια, αντοχή, κόστος και φυσικά η μελλοντική συντήρηση.

Ανοξείδωτα Αποχετευτικά κανάλια BLÜCHER
 Goody's Everest Aνοξείδωτα Αποχετευτικά κανάλια BLÜCHER

Τα υλικά επίσης πρέπει να είναι φιλικά προς το περιβάλλον, έτσι ώστε να συμβάλουν στη βιωσιμότητα του ίδιου του έργου. Εμείς στην Σταυριανός Α.Ε, υλοποιούμε την κατασκευή επιλέγοντας την σωστή τεχνική προσέγγιση αντιμετωπίζοντας το καθε έργο ως μοναδικο.

Με υψηλής τεχνολογίας μηχανολογικό εξοπλισμό, προσφέρουμε ενα επίπεδο υπηρεσιών ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες του πελάτη, δίνοντας λύσεις tailor made, προσδίδοντας στο έργο κύρος, εμφάνιση και χαμηλό κόστος συντήρησης.

Οι πελάτες μας έχουν αγκαλιάσει την ποιότητα και την συνέπεια στις ανοξείδωτες

κατασκευές μας, όπως η  Goody's Everest  που διατηρεί τις πλέον προηγμένες εγκαταστάσεις παραγωγής έτοιμων γευμάτων  και σφολιατοειδών στην Ελλάδα, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα των σεφ και των εξειδικευμένων τεχνολόγων τροφίμων να συμβαδίζουν αλλά και να εφαρμόζουν σε καθημερινή βάση τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής γευμάτων.

ανάλι σχισμής  BLUCHER
Κανάλι σχισμής  BLUCHER
terminal  A
Αεροδρόμιο Ελευθ. Βενιζέλος

Στις εγκαταστάσεις της Goody's Everest   στο Αερoδρόμιο Ελευθ. Βενιζέλος η εταιρία μας εχει προμηθεύσει BLUCHER  ανοξείδωτα  αποχετευτικά κανάλια και υποστηρίζει την παραγωγή των Goody's  Everest  σε μία πλήρως οργανωμένη από λειτουργική και διοικητική άποψη μονάδα παραγωγής, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών μαζικής εστίασης στην Ελλάδα.

 

Φεύγοντας απο τις εγκαταστάσεις παραγωγής ζεστών γευμάτων, μπορείτε να απολαύσετε ενα ζεστό καφέ ή γεύμα στο εστιατόριο La Pasteria, που άνοιξε πολύ πρόσφατα στον α' όροφο. Μια Ιταλική αλυσίδα με 15 καταστήματα με αυθεντικές Ιταλικές συνταγές, η οποία στηρίζει την κουζίνα της με τα ποιοτικά ανοξείδωτα σιφώνια BLUCHER.

Η εταιρία BLÜCHER είναι ένας παγκόσμιος κατασκευαστής αποχετευτικών συστημάτων από ανοξείδωτο χάλυβα, ιδρυθηκε το 1965 στην Δανία και σήμερα είναι ένας διεθνής market leader με υποκαταστήματα και αντιπροσώπους παγκοσμίως.
 

H εταιρία μας αποκλειστικός συνεργάτης της BLÜCHER στην Ελλάδα, προωθεί τα καινοτόμα και πάνω απο όλα κορυφαία ποιοτικά παγκοσμίως ανοξείδωτα αποχετευτικά προιόντα BLÜCHER στήν χώρα μας. Πρόσφατα η  BLÜCHER κέρδισε στο Ντουμπάι   παραγγελία για τη νέα επέκταση του Διεθνές Αεροδρομίου Τζέντα, Βασιλιά Αμπντούλ Αζίζ. Πρόκειται για το σύστημα αποστράγγισης στέγης με αποχετευτικούς σωλήνες Διαμ. Φ. 200 χιλ.  Συνολικά θα υπάρχουν 4.5 km εμφανών ανοξείδωτων αγωγών. Απο αυτά τα 2,7 χιλιόμετρα αυτού του σωλήνα  Blücher push-fit Europipe,  είναι με  καμπύλη ακτίνας 26 μέτρων. Με τις ακραίες καιρικές συνθήκες στη Σαουδική Αραβία, οι πλαστικοί ή PVC σωλήνες  που θα εκτίθενται στο ηλιακό φως και την υψηλή θερμότητα, ήταν τεχνικά αδύνατο. Έτσι η Blücher με 50 χρόνια εμπειρία στους ανοξείδωτους αποχετευτικούς σωλήνες , δίνει μία αισθητικά ευχάριστη  λύση,  για ένα τέτοιο μεγάλο έργο με τερματικό σταθμό επιβατών 670.000  μ2.                                     

                             

Το ελαφρύ σε βάρος κουμπωτό σύστημα, σε συνδυασμό με την απόλυτη πυροπροστασία, καθιστά την BLÜCHER  το δημοφιλέστερο σύστημα ανοξείδωτων αποχετευτικών  σε έργα, παγκοσμίως. Νοσοκομεία, σχολεία, αεροδρόμια και άλλοι επαγγελματικοί χώροι, είναι από τις πιο συχνές και επαναλαμβανόμενες εφαρμογές.

stavrianos γυάλινα κιγκλιδώματα Μετρό Ελ. Βενιζέλος
stavrianos γυάλινα κιγκλιδώματα Μετρό Ελ. Βενιζέλος

Τέλος στο Αεροδρόμιο θα βρείτε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, το Sofitel Athens σε βολική τοποθεσία, σε απόσταση 50μ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας. Το ξενοδοχείο είναι μια πολυτελής κατασκευή, που εξασφαλίζει στους κοινόχρηστους χώρους αλλά και στα  δωμάτια εξαιρετική ηχομόνωση, αποκλείοντας τον οιονδήποτε ήχο απο το αεροδρόμιο. Οι μονάδες είναι κλιματιζόμενες και περιλαμβάνουν μαρμάρινα μπάνια με πολυτελή προϊόντα .

Το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε μια πανοραμική νυχτερινή θέα του αεροδρομίου απο τον 9ο όροφο, ή να ξεχαστείτε ακούγοντας τις νότες απο το πιάνο στο Artemis Bar.
Το Sofitel Athens Airport απέχει μόλις 28χμ. από το κέντρο της Αθήνας και παρέχει άριστες συνδέσεις με τις δημόσιες συγκοινωνίες.

 stavrianos stainless steel railings_ Athens International Airport
 stavrianos stainless steel railings_ Athens International Airport

Κατασκευή στο ξενοδοχείο Sofitel στους χώρους υποδοχής & εστιατόριο ανοιγόμενων μεταλλικών θυρών ύψους 3 μ. με διακοσμητικά αετώματα όπως επίσης σταθερές διακοσμητικές μεταλλικές παρασταστάσεις, απο την εταιρία μας.

 

 

 

 

 

 

 

Category: