Ανοξείδωτη Υδρορροή στέγης

H εταιρία ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ  αξιοποιώντας την εμπειρία της στα ανοξείδωτα αποχετευτικα συστήματα, παράγει το ολοκληρωμένο σύστημα Ανοξείδωτων υδροροών ΠΟΣΕΙΔΩΝ, κατάλληλο στην αποστράγγιση όμβριων υδάτων απο κάθε τύπο  κεραμοσκεπής.

 Ανοξείδωτο σύστημα υδρορροών ΠΟΣΕΙΔΩΝ
 Ανοξείδωτο σύστημα υδρορροών ΠΟΣΕΙΔΩΝ

Εύκολο στην εγκατάσταση, αξιοποιεί την δυναμική του ανοξείδωτου χάλυβα στο βαθος του χρόνου,  εξασφαλίζοντας την αισθητική εμφάνιση της υδροροής, σε οιοδήποτε σημείο και κτήριο. Χρησιμοποιείται ανοξείδωτος χάλυβας Ευρωπαικής προέλευσης που με την εγγύηση παραγωγικής διαδικασίας cnc μηχανημάτων,  εκπληρώνονται οι πιο απαιτητικές  custom made ανάγκες.
Το συστημα υδρορροών ΠΟΣΕΙΔΩΝ ειναι ενα πλήρες σύστημα σε διατομές Φ.160 & 200 χιλ. Αποτελείται απο ανοξείδωτα στηρίγματα, εσωτερικές ή εξωτερικές γωνίες, ευθύγραμμα τμήματα έως 5 μ. μήκος και κατακόρυφους αποχετευτικούς ανοξείδωτους σωλήνες Φ.110 χιλ. μετά των εξαρτημάτων τους, όπως καμπύλες, ταφ κ.α.

 

Η "Ανοξείδωτη Υδρορροή στέγης"  ή "Rain gutter" (απο την Λατινική λέξη gutta : drop ),

 ΠΟΣΕΙΔΩΝ Ανοξείδωτη υδρορροή στέγης
 ΠΟΣΕΙΔΩΝ Ανοξείδωτη υδρορροή στέγης

  γνωστή επίσης απο την Τούρκικη λέξη Ντερές ( Ρέμα ή φαράγγι ),  ειναι ενα γραμμικό στενό κανάλι που αποτελεί τμήμα ενος συστήματος στην άκρη της στέγης με σκοπό να συλλέγει και να απομακρύνει το νερό της βροχής μακριά απο την οροφή.

Ο κύριος σκοπός του " Ανοξείδωτου Συλλεκτήρα  υδάτων στέγης ΠΟΣΕΙΔΩΝ ", είναι να

 Ανοξείδωτο σύστημα υδρορροών BLUCHER
 Ανοξείδωτο κουμπωτό  σύστημα 
υδρορροών BLUCHER

προστατεύει απο την υγρασία τα εξωτερικά τμήματα  και θεμέλια ενός κτηρίου  με την διοχέτευση των βρόχινων υδάτων μακριά απο την οικοδομή.  Εκτός όμως απο τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της υγρασίας στην τοιχοποιία, ειναι ενα πολυ δυσάρεστο συναίσθημα  να εισέρχεται κάποιος στο κτήριο  κάτω απο εντονη βροχή , που παραπέμπει σε αντίστοιχες συνθήκες ντούς.

Επίσης οι υδρορροές μας είναι άλλος ενας τρόπος  να συλλέγουμε τα βρόχινα νερά  για

μελλοντική χρήση όπως είναι η φροντίδα του κήπου. Φυσικά οι υδροροές μπορούν να κατασκευασθούν απο διάφορα  υλικά, όπως ειναι το αλουμίνιο, ο χαλκός , το πλαστικό ή ο γαλβανισμένος χάλυβας. Ολα τα παραπανω υλικά υπολείπονται σε ανθεκτικότητα και ανώτερη αρχιτεκτονική αισθητική που εξασφαλίζει ο ανοξείδωτος χάλυβας. Ενα διαχρονικό υλικό  με ελάχιστο μέσο όρο ζωής τα πενήντα χρόνια ,  το οποίο διατηρεί την λάμψη και την αντοχή σε βάθος χρόνου.

 Πρόβλεψη υπερχείλισης, σε ανοξείδωτη υδροροή στέγης ΠΟΣΕΙΔΩΝ
 Πρόβλεψη υπερχείλισης, σε ανοξείδωτη
 υδροροή  στέγης ΠΟΣΕΙΔΩΝ

Το βρόχινο νερό που συλλέγεται απο το ανοξείδωτο κανάλι στέγης και  διοχετεύεται μέσω των ανοξείδωτων αποχετευτικών σωληνώσεων BLUCHER απο την άκρη της οροφής στην βάση του κτηρίου, είτε απορρίπτεται ως όμβρια στον δρόμο ή συλλέγεται σε πλαστικές δεξαμενές για να χρησιμοποιηθεί ως ανακυκλώμενο νερό. Ειναι σημαντικό οι υδροροές στέγης να καθαρίζονται δύο φορές τον χρόνο απο φύλλα, αλλοιώς τυχόν εμπόδια μπορούν να προκαλέσουν διαρροή

 Ανοξείδωτος ντερές στέγης ΠΟΣΕΙΔΩΝ & ανοξείδωτες υδροροές BLUCHER
 Ανοξείδωτος ντερές στέγης ΠΟΣΕΙΔΩΝ
 & ανοξείδωτες υδροροές BLUCHER

νερού στις πλευρές του κτηρίου ή κάτω απο την στέγη. Επίσης μπορούν να δημιουργηθούν στάσιμα νερά τα οποία διευκολύνουν τα κουνούπια να αναπαράγονται, ή να αναπτυχθούν χόρτα & ζιζάνια.

 Ανοξείδωτη υδρορροή - ντερές ΠΟΣΕΙΔΩΝ
 Ανοξείδωτη υδρορροή - ντερές ΠΟΣΕΙΔΩΝ

Κατά την τοποθέτηση πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν τι θα συμβεί εαν οι υδρορροές υπερχειλίσουν. Όπως φαίνεται στα παραπάνω παραδείγματα, θα πρέπει να προβλέπονται οδοι διαφυγής, ανάλογα με την  εγκατάσταση της υδροροής στο κτήριο, την διάταξη του γείσου στην υδρορροή και την συχνότητα  των κάθετων σωληνώσεων.

Σε περίπτωση ομως που υπαρχει εσωτερικό χτιστό κρυφό κανάλι απορροής των βρόχινων νερών της κεραμοσκεπής μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ανοξείδωτο σύστημα αποστράγγισης στέγης BLÜCHER® . Τα ανοξείδωτα αυτά σιφώνια σε συνδυασμό με τις ανοξείδωτες

 Σιφώνι BLUCHER για εσωτερική υδρορροή στέγης
 Σιφώνι ανοξείδωτο BLUCHER 
για εσωτερική υδρορροή στέγης

σωληνώσεις BLÜCHER® μπορέι να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους επίπεδων στεγών που φερουν μόνωση με ασφαλτική μεμβράνη, ή επαλλειφώμενη μόνωση.
Τα ανοξείδωτα αποχετευτικά συστήματα αποστράγγισης στέγης αντέχουν καλύτερα σε

 Ανοξείδωτες υδρορροές BLUCHER
 Ανοξείδωτο σύστημα  υδρορροών  BLUCHER
χωρίς εμφανή στεγανοποιητικό δακτύλιο

εξωτερικές επιπτώσεις, στην διάβρωση και στην φωτιά και απαιτεί την ελάχιστη συντήρηση. Η λεία επιφάνεια του ανοξείδωτου χάλυβα εξασφαλίζει άριστες ιδιότητες αυτο-καθαρισμού, εχει υψηλή ικανότητα ροής αποφεύγοντας έτσι  την συσώρευση υλικών.
Προετοιμαστείτε για τις αλλαγές στις καιρικές συνθήκες, με τον ποιοτικό  ανοξείδωτο συνδυασμό ανοιχτών οριζόντιων υδρορροών ΠΟΣΕΙΔΩΝ και κατακόρυφων αποχετευτικών σωληνώσεων BLÜCHER®. Η ποικιλία των εξαρτημάτων μας διαφαλίζουν οτι η στέγη σας παραμένει στεγανή σε περίπτωση καταιγίδας, ή δημιουργία

 Ανοξείδωτο σιφώνι ταράτσας BLUCHER
 Ανοξείδωτο σιφώνι ταράτσας BLUCHER
κατάλληλο για ασφαλτική μεμβράνη

παγετού οταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω απο τους 0 C. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε το κατάλληλο σύστημα αποστράγγισης της στέγης σας, με έναν υπολογισμό ροής της επιφάνειας της στέγης σας και ορίσουμε ετσι τις καταλληλες διατομές υδρορροών, σωληνώσεων  και εξαρτημάτων.