Ανοξείδωτη στήριξη ορθομαρμάρωσης

Ανοξείδωτη στήριξη ορθομαρμάρωσης Κτίριο με ορθομαρμάρωση
Κτίριο με ορθομαρμάρωση

Ένα σύγχρονο πενταόροφο κτίριο γραφείων στην Αθήνα, επενδύθηκε  από την stavrianos sa με μία ανοξείδωτη δομή κατάλληλη για να στηριχθούν ομοιόμορφες πλάκες λευκού Πεντελικού μαρμάρου. Το ξακουστό «μάρμαρο Πεντέλης» χρησιμοποιείται από την κλασική κιόλας εποχή του Περικλέους (5ος αιώνας π.Χ.) για την κατασκευή περίλαμπρων μνημείων, όπως ο πρώτος Παρθενώνας της Ακροπόλεως, αλλά και σύγχρονα κτίρια των Αθηνών του 19ου αιώνα.

Κτίριο με ορθομαρμάρωση
Η εταιρία μας κατασκεύασε ένα μεταλλικό σκελετό από κοιλοδοκούς ανοξείδωτου χάλυβα  τετραγωνικής διατομής, δημιουργώντας μια δομή από χάλυβα σε κατασκευαστική ακρίβεια χιλιοστού. Πάνω σε αυτή την δομή βιδώνονται  ειδικοί μηχανισμοί, που συγκρατούν  το λευκό πεντελικό μάρμαρο.
Τα τεμάχια σύνδεσης χάλυβα που χρησιμοποιούνται  για την προσάρτηση της  κύριας δομής στην εξωτερική τοιχοποιία  , είναι γωνιές  από ανοξείδωτο χάλυβα.  Μία συνεχής σύνδεση επιτρέπει την ομοιόμορφη κατανομή του φορτίου κατά μήκος  του άκρου και εξαλείφει συγκεντρώσεις τάσεων που προκύπτουν από μη-συνεχή σύνδεση.

hoffmanarchitects.pdf

Δειτε στο συνημμένο link ένα εκτενές τεχνικό  άρθρο των Hoffman Architects, για την ορθομαρμάρωση.